• ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ
    Είμαστε δεσμευμένοι στην επιχειρηματική ανταγωνιστικότητα με συνέπεια στο περιβάλλον. Η Χαρτοποιία Κομοτηνής έχει επιτύχει χρήση ύδατος στο ελάχιστο των Ευρωπαϊκών Βέλτιστων Διαθέσιμων Τεχνικών, έχει ελαχιστοποιήσει τις εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, μειώνει συστηματικά την κατανάλωση ενέργειας και επενδύει σε ΑΠΕ.
  • ΔΙΑΡΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΞΕΛΙΞΗ
    Με κορμό τη χαρτοποιητική δραστηριότητα η Χαρτοποιία Κομοτηνής επεξεργάζεται και υλοποιεί επιχειρηματικά σχέδια που ενισχύουν τη βιωσιμότητα του ομίλου και δημιουργούν εφαλτήρια ανάπτυξης και βελτίωσης. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον τουριστικό τομέα, τη διαχείριση ακινήτων και την εμπορία βιομάζας.
  • Επιδότηση Τόκων Υφιστάµενων Δανείων ΜΜΕ πληττόµενων από τα µέτρα για την αντιµετώπιση της πανδηµίας COVID-19

Βραβείο ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ Περιβαλλοντικής Επένδυσης στη Χαρτοποιία Κομοτηνής

Βραβεύτηκε η Χαρτοποιία Κομοτηνής στην απονομή των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση την Τρίτη 5 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

Η Χαρτοποιία Κομοτηνής διεκδίκησε και της απονεμήθηκε το Βραβείο Οικόπολις Περιβαλλοντικής Επένδυσης για την εγκατάσταση πρωτοποριακού βιομηχανικού λέβητα βιομάζας τον οποίο ανέπτυξε με ελληνικά λεβητοποιεία.

Ο λέβητας παράγει 10 τόνους ατμού την ώρα που χρησιμοποιείται εξολοκλήρου στην παραγωγική διαδικασία υποκαθιστώντας το μαζούτ που μέχρι τώρα έκαιγε για τις ανάγκες της. Με αυτό τον τρόπο είναι η πρώτη βιομηχανία του κλάδου και από τις λίγες στην Ευρώπη με σχεδόν μηδενικές εκλύσεις των αερίων του θερμοκηπίου στην ατμόσφαιρα που συνδέονται με την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η Χαρτοποιία Κομοτηνής έχει σχεδόν μηδενίσει τους ρύπους αερίων του θερμοκηπίου (από περίπου 11.000 τονους CO2 το έτος) κάνοντας την ίσως την πρώτη πραγματικά πράσινη βιομηχανική  ‘carbon neutral’ επιχείρηση στην Ελλάδα.

Τα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ είναι θεσμός καταξιωμένος στη συνείδηση του κοινού, των φορέων και της πολιτείας, καθιερωμένος από το 2005, από τον εθελοντικό οργανισμό για το αστικό περιβάλλον Ecocity. Σκοπός των βραβείων είναι η αναγνώριση και επιβράβευση της περιβαλλοντικής συνεισφοράς επιστημόνων, οργανισμών, φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης, επιχειρήσεων και μέσων ενημέρωσης.

Το βραβείο επέδωσε στον διευθυντή παραγωγής κ. Πάρη Γραβουνιώτη ο πρώην υφυπουργός Μεταφορών κ. Αναστάσιος Νεράντζης. Ο κ. Γραβουνιώτης επανέλαβε τη δέσμευση της εταιρείας να αποδείξει έμπρακτα ότι η οικονομικά βιώσιμη βιομηχανική παραγωγή μπορεί να επιτευχθεί με όρους που δεν υποβιβάζουν το περιβάλλον υιοθετόντας τεχνολογίες και πρακτικές αιχμής.

Σχετικός σύνδεσμος: www.oikopolisawards.gr
Αρχείο παρουσίασης στον Flash (Αργ. Δεμερτζής): www.flash.gr/audio/713

  • ELINA Χαρτοποιία Κομοτηνής
  • Τηλέφωνο: 25310 82216/18
  • Φαξ: 25310 82217
  • E-mail: info@komotinipaper.gr
  • 69 100 Κομοτηνή
  • ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής - ΤΘ 57 (χάρτης)

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ